I'm Ummi

Being a hardcore Anime fans

love reading,

art

Don't judge me if you didn't know the real

me. Wanna some Flavors?

Photobucket
CHANGE THIS CBOX WITH YOURS!




entries profile linkies follow

SKIN BY HNIEMINN
Badly Broken English
Wednesday, January 25, 2012 @ 1:14 AM
0 leave comment

    Seorang pemandu yang ber'boss'kan org putih dari Amerika sedang membawa bossnye.. tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya… .:

Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya… Kata pemandu tersebut:

Pemandu: Don’t enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn’t play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main… Biar dia rasa)

Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:

Boss : Why didn’t you come to work?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

Boss: ???

A New Day to Start
Monday, January 23, 2012 @ 4:15 AM
0 leave comment

Salam n konnichiwa~

Today, aku nak mintak jasa baik kawan2.. patut ke aku start tulis novel kat blog ni?? sebab aku rasa nak menulis novel la pulak..apa pendapat korang?? aku akan update cerita but kena tunggu dengan penuh sabarlah sebab aku kat asrama.. tak boleh balik selalu..bukan ape..bila aku tulis novel kat blog..semua boleh bace n kritik or bagi pendapat kat mana2 yang perlu..betul tak?!  kalau korang setuju...aku ingat nak start minggu depan sebab cerita yang aku da rangka tu,aku tak bawak..hehe..kalau ta setuju,tak pelah.. aku tak kisah pun..

Abis cerita kat situ..ni aku nak cerita about my new life.. aku kan da masuk form 4..so, matapelajaran pun makin susah la kan??betul tak?? dengan minda yang still terblur-blur..aku ikut je rentak cikgu mengajar...perangai aku time form 3 pun adelah sikit2 yang berubah..sikit je tau..tak banyak..tapi, ade satu je perangai aku yang tak berubah-ubah dari form 1 sampai sekarang..SUKA TIDUR TIME KELAS! aku pun tak tau macam mane nak ubah perangai kuat tidur tu..yang peliknya..time kelas je yang aku tangkap lentok..time cikgu takde or takde kelas takde pulak aku rase nak tidur..hmm..pelik2..ntah la..orait..aku stop kat sini..nanti aku update lagi..chiao!!Assalamualaikum!!

← NEWER
OLDER →